Wat is de Wet Van Aantrekkingskracht en hoe werkt het?

 In MINDSET

Mensen die veel zeuren en negatief zijn hebben altijd pech, en mensen die positief zijn en veel ondernemen hebben altijd geluk. Is dat zo? Is het een kwestie van toeval? Of zit er meer achter? De wet van aantrekkingskracht, law of attraction, heb je daar ooit van gehoord? De wet van aantrekkingskracht is een natuurwet die gaat over de kracht van gedachtes en verlangens. In dit artikel ga ik je kort vertellen wat de wet van aantrekkingskracht is en hoe je het kan toepassen. Ook geef ik je wat tips om meer te weten te komen over de wet van aantrekkingskracht. 

De wet van aantrekking
Alles in het universum is trilling, deze trillingen zijn natuurkundig meetbaar. Trillingen noemen we ook wel frequenties, en trillingen van hetzelfde level trekken elkaar aan, dit heet de wet van resonantie. Een mooi voorbeeld van zo’n trilling is radio, door de radio op een bepaalde zender te zetten kom je bij het juiste radiostation uit. Woorden, gedachten, en emoties zijn ook frequenties. Met de wet van resonantie in ons achterhoofd, is het dus logisch dat wat jij uitzendt ook naar je toe trekt. Met positieve gedachtes en emoties trek je positieve dingen aan, en andersom.

 

Hoe je leven er nu uit ziet, is een som van al je gedachten, emoties en worden uit je verleden, want die heb je naar je toe getrokken. Soms bewust, maar meestal onbewust. Wanneer je de wet van aantrekkingskracht gaat begrijpen, kan je hem inzetten om je doelen te behalen. Je hoeft niet te geloven in de wet van aantrekkingskracht, het werkt. Ik heb het zelf ervaren, en met mij velen anderen.

Soms werkt de wet van aantrekkingskracht niet.

Door middel van affirmaties, visualisatie, visionboards, en diep verlangen, kan jij je wensen het universum in sturen. Dit werkt alleen maar wanneer jij er 100% in gelooft dat het mogelijk is, en wanneer er een oprecht verlangen is naar datgene waar je om vraagt. Soms werkt de wet van aantrekkingskracht niet, dat komt niet omdat de wet van aantrekkingskracht onzin is, maar dat ligt aan wat er in jouw gedachten omgaat.

72% van onze gedachten is negatief, wat zou dat betekenen voor de wet van aantrekkingskracht? Als slechts 28% van je gedachte positief is, neemt het negatieve de overhand en is dat wat je aantrekt.

De trillingsfrequentie van emoties zijn vele malen sterker dan de trillingen van gedachtes. Het is goed om te weten, dat wanneer je alleen maar iets denkt, zegt, of visualiseert zonder dit daadwerkelijk te geloven of er helemaal zeker van te zijn, de wet van aantrekkingskracht niet werkt. Twijfel of onzekerheid wordt opgemerkt. Het is dus heel belangrijk dat je gevoel klopt met je gedachtes, want je gevoelens zijn doorslaggevend bij de wet van aantrekkingskracht.

Het geheim van de wet van aantrekking is de kracht van je hart. Je brein is veel minder sterk dan je hart. Uit onderzoek blijkt dat het hart de sterkste generator is van electromagnetische velden. Vroeger namen we aan dat ons brein voor de actie verantwoordelijk was. Maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Het brein heeft een veel zwakker electromagnetisch veld dan het hart. Het hart is maarliefst 6000 keer sterker! En dan is het niet zo moeilijk te bedenken wat dit voor effect heeft op de wet van aantrekkingskracht.

Hoe maak je waar dat de wet van aantrekkingskracht wél werkt?

Verlangens bedenken we vaak met ons hoofd, en niet met ons hart. Verlangens die we bedenken met ons hoofd zijn bijna altijd gebaseerd op angst. Als dat het geval is, trek je juist de angst aan in plaats van je verlangens. Dit komt omdat je trillingsfrequentie dan op het niveau van de angst is, je gedachten gaan daarover. Dus stel, je gaat voor een andere baan, omdat er ontslagen dreigen te vallen, en als je ontslagen wordt krijg je niet genoeg geld om rond te komen, dan is je verlangen naar een nieuwe baan gebaseerd op angst. In dit voorbeeld is de angst overduidelijk, maar soms is het ook minder duidelijk. Soms ben je je niet eens bewust van de angst.

Kijk daarom eens kritisch naar wat je verlangt: zijn deze verlangens gebaseerd op iets wat je werkelijk wilt vanuit je passie? Of zijn deze verlangens (on)bewust gebaseerd op angst voor een tekort of een andere angst. De 6 basisangsten zijn: angst voor armoede, kritiek, ziekte, de dood, ouderdom & verlies van liefde. Vrijwel alle angsten hebben direct of indirect met deze 6 basisangsten te maken.

Maak contact met je ware ik en wat jij werkelijk wilt. Als je werkt vanuit je hart met de wet van aantrekkingskracht, zal je krijgen wat je echt wilt en wat echt bij je past. Dan staan je persoonlijkheid, je ziel, en je missie op hetzelfde level. Als die samen op hetzelfde level zitten, sta je in je kracht en werkt de wet van aantrekkingskracht voor je in plaats van tegen je. Dan kan je de wet van aantrekkingskracht gebruiken om het beste uit je leven te halen. Want, de wet van aantrekkingskracht werkt altijd, je trekt altijd iets aan. Don’t forget about that ;-).

Tips om meer te weten te komen over de wet van aantrekkingskracht:

  • The Secret (docu op Netflix) ZEKER KIJKEN!
  • Think And Grow Rich (boek)
  • Master Your Mindset (boek)
  • Kim Munnecom (podcast)
Recent Posts

Leave a Comment