TOP vakantietips ?

 In VOEDING

De vakantie staat voor de deur! Een lekker glaasje rosé in de zon op het balkon, een barbecue met die heerlijke knoflooksaus, een ijskoud biertje met een schijfje citroen in het park en dat super lekkere ijsje met natuurlijk slagroom. Het is tenslotte vakantie, dus dat moet kunnen, toch? Tuurlijk kan dat, maar het moet niet ten koste gaan van jouw gezonde leven wat je buiten de vakantie zo mooi hebt opgebouwd en vasthoud.

 

Maar hoe moet dat dan: gezond leven op vakantie? Hierbij wat tips!

  • Start de dag met een voedzaam ontbijt! In de ochtend liggen er waarschijnlijk minder verleidingen op de loer, dus die heb je alvast binnen. Check.
  • Na dat voedzame ontbijt, kun je deelnemen aan de wake up gym. Elke dag om 7:30 uur verzorgen wij een work-out voor een perfecte start van de dag.
  • Zorg voor een gevulde koelkast met de volgende verhouding: 80 gezond en 20 minder gezond. Zo kun je altijd de keuze maken voor iets gezonds.
  • Drink water! Deze tip klinkt misschien heel logisch, maar waarschijnlijk drink je op vakantie meer alcoholhoudende drankjes dan normaal. Compenseren kun je leren, dus drink daarnaast voldoende water. Drink je geen alcohol? Beperk dan de suikerhoudende dranken als frisdrank.
  • Mmmmm barbecueën! I love it. Ken je dat? Je zit eigenlijk al vol van al die stukjes stokbrood en je hebt nog geen stukje vlees gegeten. Beperk het aantal broodjes. Spreek met jezelf af hoe veel je er mag nemen en houd jezelf hier aan.
  • Ben jij diegene die een barbecue organiseert en heb je dus invloed op de boodschappen? Kies de meest gezonde opties! Zorg voor volkoren brood en zelf gemaakte sausjes op basis van kwark. Hellooooo verantwoorde barbecue!
  • Koeltas? Check. IJskoude biertjes met een citroentje? Check. Goed gezelschap? Check. Yes, je bent klaar om naar het park te gaan, maar wat ga je eten? Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg ervoor dat je thuis al het een en ander hebt voorbereid. Hoe lekker is het om bijvoorbeeld een heerlijke salade mee te nemen. Heb je vriendinnen meer zin om een pizza te bestellen? Overtuig ze ervan dat jij de allerlekkerste salades kan maken en zorg voor al je vriendinnen.
  • In de vakantie komt het zonnetje vaker tevoorschijn. Time for icecream! Tegenwoordig liggen er talloze gezondere opties in de supermarkt. Breng eens een bezoekje aan het vriesvak en laat je verrassen door de lekkere en frisse smaken!
  • Ga je op vakantie om lekker te relaxen? Helemaal goed, maar zorg voor voldoende beweging! Wanneer je weken niets doet, wordt het bij thuiskomst lastiger om jezelf weer van de (lounge)bank af te krijgen. Wandel bijvoorbeeld elke dag een uur (over de boulevard, haha!). Houd je van skeeleren? Neem je skeelers mee op vakantie en ontdek mooie plekken.

 

En de aller-aller-allerbelangrijkste tip: vergeet niet te genieten!

Recent Posts

Leave a Comment